F3C Light
 
link to F3C  
Coördinator: Guy Vanderschelden, Sportdirecteur: Bogaert Willy
   
     
News Agenda Results F3C Fai F3C Sport F3C Light F3C Scale Foto Links  

F3C Newcomer 2012

Wijziging programma 2012.

3. F3C-Newcomer klasse (zie F3C site newcomer)

Opmerking: het neus van de heli moet altijd in de vliegrichting wijzen.

3.2 Vliegfiguren programma Newcomer

3.2.1 Het programma Newcomer bestaat uit 5 vliegfiguren en moet uitgevoerd worden binnen de 10 minuten.

De organisator kan vanwege een te kort aan tijd het programma op 3 vliegfiguren limiteren, de vliegtijd voor de resterende 3 figuren bedraagt in die geval 5 minuten.

Alle figuren hebben de K-Faktor 1
1. Verticale rechthoek
2. Verticale driehoek
3. Verticale M
4. Turn
5. Rechte landing 45 °

De hoverfiguren mogen ook tail-in gevlogen worden. In dit geval zijn maximaal 9 punten haalbaar.

3.2.2 Standplaats van de piloot Tijdens het vliegen staat de piloot binnen het pilotencirkel.

3.3 Beschrijving van de vliegfiguren

3.3.1 Verticale rechthoek
De piloot staat binnen de pilotencirkel en start het model van de landingscirkel. Het model stijgt vertikaal op tot 2 meter hoogte en hovert voor 2 seconden. Het vliegt achterwaarts en hovert over vlag 1 (of 2) voor 2 seconden, daarna stijgt het model vertikaal tot en hoogte van 7 meter, hovert voor 2 seconden, vliegt voorwaarts 10 meter naar de andere vlag en hovert 2 seconden, daalt naar 2 meter hoogte en hovert 2 seconden, vliegt achterwaarts naar de landingscirkel, hovert 2 seconden en land in het landingscirkel.

3.3.2 Verticale driehoek
De piloot staat binnen de pilotencirkel en start het model van de landingscirkel. Het model stijgt vertikaal op tot 2 meter hoogte en hovert voor 2 seconden. Het vliegt achterwaarts en hovert over vlag 1 (of 2) voor 2 seconden, daarna stijgt het model onder en hoek van 45 graden en hovert over de landingscirkel voor 2 seconden, het daalt toen opnieuw onder en hoek van 45 graden naar de andere vlag, hovert 2 seconden, vliegt achterwaarts naar de landingscirkel, hovert 2 seconden en land in het landingscirkel.

3.3.3 Verticale M
De piloot staat binnen de pilotencirkel en start het model van de landingscirkel. Het model stijgt vertikaal op tot 2 meter hoogte en hovert voor 2 seconden. Het vliegt achterwaarts en hovert over vlag 1 (of 2) voor 2 seconden, daarna stijgt het model vertikaal tot een hoogte van 7 meter, hovert voor 2 seconden, daalt onder en hoek van 45 graden naar de landingscirkel, hovert 2 seconden, stijgt onder en hoek van 45 graden boven de andere vlag, hovert 2 seconden, daalt verticaal naar een hoogte van 2 meter, hovert 2 seconden, vliegt achterwaarts naar de landingscirkel, hovert 2 seconden en land in het landingscirkel.

3.3.4 Turn
Het model vliegt vóór het begin van de figuur minstens 10 meter recht, beschrijft een kwart looping met een verticale klim tot stilstand, draait 180 graden rond de verticale as. Hierop volgt een verticale daling met een kwart looping, eindigt in een rechte vlucht op zelfde hoogte als in het aanvliegen, en vliegt nog minstens 10 meter rechtdoor.
Aftrek van punten:
1. Aan- en uitvlucht niet op zelfde hoogte en richting van minstens 10 meter.
2. De turn is niet precies 180 graden.
3. De turn begint voordat het model het hoogste punt bereikt.

3.3.5 Rechte landing
Het model vliegt parallel aan en op minstens 15 meter hoogte, daalt in een constante hoek op 45 ° en eindigt binnen de landingscirkel.
Aftrek van punten:
1. Daalvlucht niet constant.
2. Landing niet zacht aan het einde van de daalvlucht.

Figuren in pdf

• ©2009  • TLW BW  • The Little Wings vzw •