Doel

Doel

De vereniging heeft tot doel:
- Het beoefenen en promoten van de Modelluchtvaartsport onder al haar vormen, o.a. het realiseren en besturen van telegeleide vliegtuigen, zwevers, helikopters en aanverwanten.
- Hobbywerkzaamheden verrichten zowel mechanische en elektronische, alsook technische proeven, dit binnen het kader van de vrijetijdsbesteding.
- Hulp en bijstand te verlenen aan zijn leden ten einde hen de mogelijkheid te geven modellen te verwezenlijken die aan de huidige wetten en reglementen voldoen.
· De leden te helpen bij de nodige technische kennis en begrippen in verband met besturing en bouw van telegeleide toestellen en met een maximum aan veiligheid.

Omschrijving

The Little Wings vzw is een vereniging waarbinnen het bouwen en het vliegen met radio bestuurde of op afstand bestuurde modelluchtvaartuigen wordt beoefend.

De vereniging is opgericht in 2002 en actief sinds augustus 2003. We zijn een jonge en dynamische vereniging, met een gemoedelijke en gezellige sfeer, waarbinnen geen rivaliteit bestaat, waar eenieder zich thuis voelt, even belangrijk is en we elkaar in alles proberen te helpen.

De leeftijd van de leden varieert van ongeveer 7 tot over de 77 jaar.

Binnen onze vereniging wordt uitsluitend gevlogen met modelluchtvaartuigen  al of niet aangedreven met elektrische motor. Verbrandingsmotoren zijn niet toegelaten. Dus, zoals je leest, wordt onze hobby op een milieuvriendelijke wijze bedreven.  Gezien de evolutie van de elektronica moeten onze modelluchtvaartuigen met elektrische motor zeker niet meer onderdoen voor verbrandingsmotoren, ook voor grote modellen.

Voor het op hoogte brengen van de modelzweefvliegtuigen beschikt onze vereniging over een lier, die voor hun energievoorziening gebruik maakt van accu's.

Het is een sterk groeiende club die zeker nog leden kan gebruiken om gezellig mee te bouwen en te vliegen.
Deze hobby is gelukkig niet aan leeftijd gebonden, vanaf ongeveer 14 jaar is iedereen welkom. jonger dan 14 jaar kan enkel onder begeleiding van  ouder of voogd.

Ledenvergaderingen worden minimaal 1 maal per jaar gehouden, deze bijeenkomsten proberen we zo gezellig mogelijk te maken en af te sluiten met een aardig onderwerp.

Onze hobby is een erg leerzame en boeiende hobby, waar je veel tijd, energie en fantasie in kwijt kunt. Het vliegen op zichzelf is meer een zomerse aangelegenheid, wat ook weer niet wil zeggen dat er in de winter niet gevlogen wordt. Maar in de zomer biedt de natuur meer mogelijkheden, zo is er in de winter bijna nooit thermiek (opstijgende warme lucht) maar die is er in de zomer volop. Dan wordt het pas echt een spel met de natuur, dan zijn vluchten van 1 uur of meer geen uitzondering, daarbij moet men bedenken dat men dan slechts 1 acculading gebruikt of dat men maar 1 keer is opgetrokken.

Het is gemakkelijk om met deze hobby te beginnen. 
Bij ons kun je terecht voor inlichtingen m.b.t. de aanschaf en het aanbod van modellen en de besturingsinstallaties, die een zekere start mogelijk maken. Voor beginners is het erg belangrijk om een model uit te kiezen dat gemakkelijk te bouwen is, gemoedelijke vliegeigenschappen heeft en gemakkelijk landt en start.

Wil je bij onze club beginnen dan staan een aantal ervaren vliegers klaar om je met woord en daad bij te staan. Als je nog geen ervaring hebt met het op afstand besturen van een modelluchtvaartuig, en je hebt er al wel een gebouwd, ga dan niet zelf zonder begeleiding van een ervaren vlieger aan de gang, dit loopt dan meestal verkeerd af. Het model kan stuk gaan en wat nog veel erger is, er kunnen ongelukken gebeuren.
Het is trouwens ten strengste verboden illegaal te vliegen met modelluchtvaartuigen. Zonder dat men er erg in heeft of  zelfs onbewust, kan men storingen veroorzaken bij een dichtbijgelegen vliegclub met het gevaar voor desastreuze ongevallen  zowel voor uzelf als voor de club.

Voor je gaat vliegen moet je eerst nagaan of het modelvliegen gedekt is door je eigen particuliere BA verzekering. Ben je er niet zeker van, vraag het dan even na bij de verzekeringsmaatschappij, dit is zeer belangrijk en bij elke vereniging verplicht.

Het vliegen zelf, dat gebeurt meestal op zaterdagnamiddag, op zondagnamiddag en op woensdagnamiddag als het weer redelijk is. Als je voldoende ervaring hebt kun je natuurlijk ook op andere tijden individueel vliegen. We zijn niet aan seizoenen gebonden, dus het vliegen kan alle dagen het hele jaar door gebeuren.

Namens leden en bestuur.

• ©2009  • TLW BW  • The Little Wings vzw •