Paaseierendropping op 9 april 2012

 

    Met dank aan:

  • Alle medewerkers van de club
  • Gemeentebestuur Haaltert
  • Delhaize
  • Vemor
  • Thierryfun
  • Corijn H.
     Haaltert
Onze vereniging The Little Wings bestaat 10 jaar.
Omdat we dit niet onopgemerkt willen laten voorbij gaan hebben we verschillende activiteiten gepland, zo stond een dag "knuffelvliegen" al enkele jaren op ons verlanglijstje.
Op onze AV begin dit jaar werd er een voorstel gedaan door de "Staafkes" om een paaseierendropping te organiseren. Dit werd door de AV met veel enthousiasme aanvaard omdat dit ook echt een belevenis is voor de kindjes, zoals het knuffelvliegen.

Voor de organisatie van beide activiteiten hebben ook de volledige medewerking van onze leden nodig. Omdat wij dit gratis willen doen voor de kinderen moesten wij een beroep kunnen doen op onze clubkas en enkele sponsors, hetgeen geen probleem was.
Vanaf dan werden alle voorbereidingen getroffen om onze eerste openbare openlucht activiteit op ons terrein te organiseren.
Zeker met het weer moesten we rekening houden en de nodige voorzieningingen treffen.

Dit evenement was gratis en toegankelijk voor iedereen, dus iedereen was welkom.

Een overzicht:

 

Voorbereiding.

Publiciteit werd er gemaakt via affiches en strooifolders. Aan alle scholen van Haaltert werden er folders bezorgd om aan de kinderen te geven. In Aktueel en Het Nieuwsblad verscheen er een artikel.
Er werd gevraagd om vooraf in te schrijven via onze website.

Laten doorgaan of niet?

Na het raadplegen van verschillende weervoorspellingen werd er op vrijdag beslist om de paaseierendropping toch te laten doorgaan. We wisten dat het kantje boord zou worden, maar toch gingen we er voor ook al om organisatorische redenen.

 

De paaseierendropping.

Op maandagmorgen was het zwaar bewolkt, op de weerbeelden kon men zien dat het er niet goed uit zag, dus maar hopen!

Iets na 8 uur waren de eerste clubleden al paraat om de vlaggen en wegwijzers te plaatsen en omstreeks 9 uur kwam de ganse ploeg in actie om tenten, caravans, afsluitingen, enz. te plaatsen, zodat alles zo goed mogelijk voorbereid was.
Onder de middag kon iedereen de inwendige versterking goed gebruiken, enkele piloten nog vlug een testvlucht doen zodat iedereen klaar was om onze eerste gasten te verwelkomen.

klik op foto's om te vergroten 

En jawel, na de middag begon het al met tussenpozen te motregenen.
Omstreeks 14uur kwamen de eerste kindjes met hun ouders aan, bij mondjes maat kwamen er steeds meer bij die de weg naar ons terrein gevonden hadden. Al vlug bleek dat onze paashazen heel wat succes hadden, evenals het springkasteel dat ter beschikking gesteld was door Thierryfun.

    

De eerste dropping met helikopters vond plaats om 14h30 en dat was een hele belevenis voor alle kindjes. ” OOOO, kijk, kijk, die helikopters laten eitjes vallen”. Eens de helikopters veilig geland, werden alle kindjes op het terrein gelaten om de eitjes te rapen, en dat was rennen, rennen om het eerst bij de eitjes te zijn. Dit was waar het allemaal om te doen was.
Tussendoor was er ook nog een kleurwedstrijd voor de kindjes waarbij er toch enkele blije winnaars waren.
    

 

    

Om het kwartier vond er een dropping plaats, de ene keer met helikopters, de andere keer met vliegtuigen, en zo ging dat door tot iets over de vieren.
Helaas begon het toen meer te regenen en werd er besloten om alle paaseitjes nog te droppen, wat rond 5 uur het einde betekende van onze activiteit. Alle kindjes met hun ouders trokken huiswaarts om zich verder te behoeden van de steeds hevigere regenbuien.
        

Jawel, bij de opruiming werden de regensluizen wijd opengetrokken, zodat iedereen klets nat was en vlug naar huis wou.(gelukkig was dit niet rond 14 uur gebeurd, anders …)

Einde van een nat verhaal!

Het was voor ons allen een voldoening om te zien hoe alle blije kinderen zich konden uitleven tijdens dit evenement. Dit was het doel van onze club en waar het allemaal om te doen was.
  

slideshow publiek (27 foto's)

meer picasa slideshows:

Desondanks het slechte weer, mogen wij best tevreden zijn over de opkomst van onze eerste openbare buiten activiteit die we georganiseerd hebben. Er waren toch 92 kinderen aanwezig van de 127 ingeschrevenen.

Wij hopen dat de kinderen met hun ouders een aangename namiddag hebben meegemaakt en hopen dit volgend jaar terug te kunnen doen met hopelijk beter weer.

   

N.B. Noteer alvast de datum van zat. 30 juni. Op deze datum organiseren wij een dag van "KNUFFELVLIEGEN" op ons terrein.
De kinderen kunnen dan hun knuffelbeertje laten meevliegen met een vliegtuig, zweeftoestel of helikopter.