F3K Competitie
Close all | Open all
F3K Agenda 2017
F3K 2015 Wedstrijd Haaltert
 
Geschreven door Steven De Weerdt, zie: Belgium F3K

Daar is de lente, daar is de zon ,….

Na lange donkere en koude maanden is het weer lente. lente betekend ook uitstekende condities om te zweven. Koude ochtend, geploegde velden en grote temperatuurverschillen. Het Belgisch kampioenschap F3K is dan ook opgang getrokken op het veld van The Little Wings te Haaltert

Een eerste competitie dag is altijd spannend, hoeveel deelnemers doen er nog mee, wie doet er mee en hebben alle trainingen hun vruchten afgeworpen. Het weer was al weken een zorg maar gelukkig sloten de hemel sluizen eind februari en kon het veld op 3 weken tijd voldoende drogen zodat het aangenaam vliegen was.

9 piloten tekenden present op deze koude, gure derde* lente dag (*volgens Frank Deboosere). De gure noor oosten wind zorge er voor dat iedereen naar handschoenen greep. Gelukkig bleek het uit de wind veel beter en zorgde het blije weerzien met de zweef vrienden voor de nodige warmte.

Na dat alle infrastructuur uit zijn winterslaap gehaald werd ging de wedstrijd vlekkeloos van start. We konden de eerste 4 ronden moeiteloos afwerken voor de lunch.  Na de middag  werkte we nog 8 ronden af. De vermoeidheid begon bij iedereen te wegen en om 17.00u werd het terrein op een wip en een knip weer in zijn normale staat hersteld.

Bij deze willen we de club bedanken om het veld gedurende de dag beschikbaar te stellen voor deze wedstrijd. Zonder clubs die dit willen doen is er geen Belgisch kampioenschap. Het was zeer aangenaam dat een aanta leden het de moeite vonden om eens een kijkje te komen nemen.


de gebruikelijke foto kon niet ontbreken

1ste plaats Guy Hufkens
2de plaats Kristof verschoren
3de plaats Steven De Weerdt

F3K 2014 Wedstrijd Haaltert

Op zondag 6 april 2014 ging de tweede ronde van het BK F3K door op ons vliegveld. Bij F3K word er gevlogen met hand gelanceerde zwevers met een maximum spanwijdte van 150cm. er worden verschillende ronden gevlogen waarin er telkens een andere opdracht vervuld moet worden.

9 Piloten tekende present om de strijd aan te gaan. Een matige zuidoostenwind stond vrij schuin op de piste maar voorzag de piloten toch van de nodige lift om mooie vluchten te maken. Na een spannende wedstrijd kreeg elke piloot een Livinus biertje mee om de innerlijke mens te verzorgen.
De Top 3 kreeg een mooie trofee aangeboden door de sportraad van de gemeente Haaltert.
Belgian F3K - Nieuws www.belgianf3k.be
Op deze website vind je alles wat er in het belgische dlg / f3k zweefvliegen gebeurd.

F3K 2012 Wedstrijd Haaltert

Beste F3K vrienden,

Zondag 3 juni vindt de derde wedstrijd van het seizoen 2012 plaats op de terreinen van The littlewings in Haaltert.
Graag inschrijven *voor* 9:30 op het terrein zelf.
De wedstrijd zelf zou lopen van 10:00 tot 17:00.
Er is een middag pauze voorzien, met eten en drank, tevens staat de clubcaravan en clubtent ter beschikking.
Tot zondag!
Cheers, Johan

Wegens het slechte weer werd deze F3K afgelast.(zie foto)


Verslag 2012 Haaltert

 

F3K Foto 2012

F3K wedstrijd 3 juni 2012

Sinds het ontstaan van onze club 10 jaar geleden werd er voor de eerste maal een nationale wedstrijd georganiseerd op ons terrein, dit was één van de 6 F3K wedstrijden.

Spijtig genoeg werd deze wedstrijd afgelast wegens de aanhoudende regen. Desondanks het slechte weer was het voor onze club een aangename kenningsmaking met het F3K team, bedankt dat jullie met zo'n 15 deelnemers toch op de afspraak waren.

Hopelijk kunnen wij dit in de toekomst overdoen bij betere weersomstandigheden!

Dank zij aan onze staafkes en hun vrouwtjes die voor de warme dranken en het warme eten hebben gezorgd, konden wij ons op tijd en stond een beetje verwarmen. Allen van harte bedankt om dit te willen doen (weeral) bij dit koude en natte weer.

Ondanks het slechte weer hebben wij er toch nog een aangename en sfeervolle dag van gemaakt.
Willy B.

         
         
F3K Links.
Nuttige links:
• 2009  • TLW BW  • The Little Wings vzw •